"KLUB 60+": Savremena galerija u Subotici poziva starije sugrađane da budu volonteri

J. L.

02. 11. 2022. u 15:56

SAVREMENA galerija u Subotici pokreće "Klub 60+", volonterski program za sugrađane starije od 60 godina koji žele da podele znanje, radoznalost i otvorenost sa posetiocima.

КЛУБ 60+: Савремена галерија у Суботици позива старије суграђане да буду волонтери

Foto: J. L.

 Oni će posetioce ustanove voditi kroz svet savremene umetnosti. Volonterski program podrazumeva obuku koja počinje 15. novembra, a prve susrete sa posetiocima imaće već od 22. novembra.

Volonterski program sastoji se od uvodne obuke u trajanju od ukupno osam časova, raspoređenih u četiri dana. Nije potrebno da budući volonteri imaju bilo kakvo obrazovanje iz oblasti umetnosti.

- Budući volonteri će upoznavati osnove komunikacije sa publikom, podatke o trenutnim izložbama, ali i o istorijatu ustanove i zgrade u kojoj se ona nalazi, Palate Rajhl. Nakon obuke, volonteri će početi svoj rad sa posetiocima Savremene galerije u trajanju od četiri časa nedeljno, pružajući im osnovne informacije o izložbama, umetničkim delima, zastupljenim autorima...- objašnjavaju u Savremenoj galeriji. - Tako će znanja volontera i njihov jedinstveni način interpretacije značajno pomoći posetiocima da razumeju izloženu umetnost i njen kontekst.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima