SVAKOME PO 2.000 DINARA: Tradicionalno druženje penzionera iz Kraljeva za kraj Meseca starih

G. ĆIROVIĆ

01. 11. 2022. u 11:04

Kao završnu manifestaciju obeležavanja Meseca starih, Udruženje penzionera grada Kraljeva organizovalo je tradicionalno druženje svojih članova.

СВАКОМЕ ПО 2.000 ДИНАРА: Традиционално дружење пензионера из Краљева за крај Месеца старих

GU u Kraljevu

U prisustvu gradonačelnika dr Predraga Terzića, uz prigodno posluženje, ovom prilikom uručene su i novčane nagrade od 2.000 dinara za članove starije od 90 godina, bračne parove koji su 60 i više godina u braku i penzionere koji koriste penziju duže od četiri decenije.

- Najstarija penzionerka, koja je rođena 21. februara 1923. godine, nažalost, nije došla jer je nepokretna. Najstariji bračni par je iz Adrana, a brak su zaključili 1959. godine. Najstariji penzioner koji penziju koristi duže od četiri decenije penzionisan je 1967. godine – rekao je Ratomir Drobnjak, predsednik Udruženja penzionera Kraljeva koje broji oko 16.000 članova.

Prisustvujući druženju najstarijih sugrađana, gradonačelnik Kraljeva je naglasio da je važno da penzije rastu iz godine u godinu.

GU u Kraljevu

Gradonačelnik Terzić sa penzionerima

- Očekujem da će sada ovo dvostruko povećanje penzija pozitivno uticati na bolji život najstarijih Kraljevčana – naglasio je Terzić, dodajući da se lokalna samouprava trudi da, koliko je to moguće, pomogne aktivnosti ovdašnjeg Udruženja penzionera.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir