TROVAČI U JAGODINI OPET U AKCIJI? Tužan kraj sove u parku, pre nje uginula i vrana (FOTO)

Z.Gligorijević

28. 10. 2022. u 18:28

JASMINA Trajkov, viši kustos Zavičajnog muzeja u Jagodini, bila fascinirana kada je prilikom povratka s radnog mesta u parku ugledala sovu.

ТРОВАЧИ У ЈАГОДИНИ ОПЕТ У АКЦИЈИ? Тужан крај сове у парку, пре ње угинула и врана (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

 Učinilo joj se da drema na klupi, pa joj je lagano prilazila korak po korak. Pošto je ona noćni grabljivac, Jasmini nije bilo toliko neobično što se sova nije pomerala. Nekoliko trenutaka je uživala u nestvarnom prizoru gotovo u centru grada. Toliko joj se dovila, da je svojim mobilnim telefonom napravila nekoliko fotografija da bi ovekovečila taj trenutak.

FOTO: Privatna arhiva

-Ne samo da sovu nikada nisam videla u Jagodini, već je nikada nisam videla uživo, što je bio poseban doživljaj za mene. Sova je čučala na klupi i dremkala. Posle je poletela, upetljala se u neki papir i nas nekoliko ju je oslobodilo. Sova je potom odletela – kaže Trajkov za „Novosti“.

FOTO: Privatna arhiva

Kada je jutros krenula istim putem ka svojoj kući, odmah je potražila sovu. Bila je tužna kada je shvatila da je ptica mrtva. Nepomično je ležala na klupi na kojoj ju je videla juče. Radnici komunalnog preduzeća koji su čistili park, rekli su joj da su je našli mrtvu na zemlji.

- Sova je bila bolesna ili je još juče bila otrovana, pa je najverovatnije zbiog toga bila tako mirna i dozvolila da joj priđem tako blizu. U njenoj blizini videla sam mrtvu vranu. Baš mi je žao što se to dogodilo – kaže Trajkov.

FOTO: Privatna arhiva

Ukoliko je tačno da su se sova i vrana otrovale, to otvara novo pitanje. Jer, već duže vreme neko baca otrov od kog je stradalo nebrojeno vlasničkih pasa.

To najbolje potvrđuje podatak da su pripadnici Grupe za suzbijanje ekološkog kriminaliteta i zaštitu životne sredine Policijske uprave u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli krivičnu prijavu protiv Jagodinca, koji je, kako se sumnja, hranu za pse otrovao sredstvom na bazi krezola i dao je komšijskim psima. Tri američka stafordska terijera su pojela hranu i uginula.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri