VODA U LIKOVNOJ I VIDEO INSTALACIJI: Izložba Svetlane Jovanović u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

27. 10. 2022. u 14:55

U SUBOTU, 29. oktobra u 19 sati, u sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju biće otvorena izložba radova ,,Into the Water'', Svetlane Jovanović, magistra višemedijske umetnosti iz Beograda.

ВОДА У ЛИКОВНОЈ И ВИДЕО ИНСТАЛАЦИЈИ: Изложба Светлане Јовановић у Врању

Promo

Centralna tačka u umetničkom delovanju ove autorke je priroda, koju ispituje u različitim medijima. Bavi se i ambijentalnim instalacijama ispitujući mogućnosti videa, fotografije , zvuka u donošenju neiscrpne teme - 4 (pra)elementa. "Into the Water“ je umetnički projekat koji se bavi materijom vode kroz likovni rad na papiru i video rad „Shape of water“.  

Svetlana Jovanović rođena je 1978. godine u Šapcu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. godine. Magistrirala je na interdisciplinarnim poslediplomskim studijama i član je ULUS-a od 2004. godine. 

Svetlana je izlagala na 15 samostalnih i velikom broju grupnih izložbi. Izložba ,,Into the Water'' je odabrana na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja Vranje i finansijski podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!