KRALJEVO SE BUDI U OBLAKU DIMA: Požar na gradskoj deponiji, koji je buknuo još 22. oktobra, izazvao ekološki incident u gradu na Ibru

G. ĆIROVIĆ

25. 10. 2022. u 08:44

TRI minula jutra, počevši od subote 22. oktobra, Kraljevo se budilo u nesvakidašnjem oblaku dima i smrada, što je zabrinulo i uznemirilo stanovnike grada na Ibru.

КРАЉЕВО СЕ БУДИ У ОБЛАКУ ДИМА: Пожар на градској депонији, који је букнуо још 22. октобра,  изазвао еколошки инцидент у граду на Ибру

Foto G. Šljivić

Dim, nesnosan smrad i pepeo širili su se sa ovdašnje deponije - naročito tokom večernjih i ranih jutarnjih sati - a, kako se saznaje, u pitanju je požar koji je izbio između petka i subote, te zahvatio bezmalo hektar smetlišta.

- Smrad u vazduhu bukvalno "štipa" za nos i grlo. Do posla sam nosila masku, a u pojedinim ulicama vidljivost je bila na minimumu, zbog oblaka dima koji se spustio - samo je jedan od brojnih komentara Kraljevčana koji se mogu pročitati na društvenim mrežama.

U JKP "Čistoća", u čijoj je nadležnosti upravljanje deponijom koja se prostire na površini od tri hektara, kažu da je požar izazvalo N. N. lice i da su stražari, čim su primetili vatru, o tome obavestili vatrogasce i nadležne gradske službe.

- Požar je lokalizovan, pa očekujem da će ubrzo biti i ugašen. Osim vatrogasaca i naših radnika, u gašenju vodom i zemljom učestvuju ljudstvo i mehanizacija JKP "Putevi", JKP "Vodovod", kao i firma "Behtel-Enka", inače angažovana na izgradnji auto-puta od Preljine do Pojata, koja nam dovozi zemlju sa svog gradilišta - kaže Novica Lišanin, v. d. direktora JKP "Čistoća", napominjući da je sve prijavljeno kraljevačkoj Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji, od kojih se očekuje da sprovedu istragu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)