KRALJEVO U OBLAKU DIMA I SMRADA: Oglasili se nadležni - sprovodi se istraga šta se desilo na deponiji

G. ĆIROVIĆ

24. 10. 2022. u 11:22

Tri minula jutra, počevši od subote, Kraljevo se budilo u nesvakidašnjem oblaku dima i smrada što je zabrinulo i uznemirilo stanovnike grada na Ibru.

КРАЉЕВО У ОБЛAКУ ДИМА И СМРАДА: Огласили се надлежни - спроводи се истрага шта се десило на депонији

G.Šljivić

Dim, nesnosan smrad i pepeo širili su se sa ovdašnje deponije, naročito tokom večernjih i ranih jutarnjih sati. Kako saznajemo, u pitanju je požar koji je izbio između petka i subote zahvatajući oko jednog hektara pod otpadom.

- Smrad u vazduhu bukvalno štipa za nos i grlo. Do posla sam nosila masku, a u pojedinim ulicama vidljivost je bila na minimumu zbog oblaka dima koji se spustio – samo je jedan od brojnih komentara Kraljevčana koji se mogu pročitati na društvenim mrežama.

G.Šljivić

Požar na deponiji u Kraljevu

U JKP „Čistoća“, u čijoj je nadležnosti upravaljanje deponijom koja se prostire na površini od tri hektara, kažu da je požar izazvalo NN lice i da su stražari čim su primetili vatru o tome obavestili vatrogasce i nadležne gradske službe.

- Požar je lokalizovan i očekujem da će ubrzo biti i ugašen. Osim vatrogasaca i naših radnika, u gašenju vodom i zemljom svojim ljudstvom i mehanizacijom učestvuju i JKP „Putevi“, JKP „Vodovod“, kao i firma „Behtel-Enka“ angažovana na izgradnji auto-puta od Preljine do Pojata koja nam dovozi zemlju sa svog gradilišta – kaže Novica Lišanin, v.d. direktora JKP „Čistoća“. - Sve smo prijavili ovdašnjoj Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji koje će, pretpostavljam, sprovesti dalju istragu.

G.Šljivić

Gašenje požara na deponiji u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)