ULAGANJA U ČIST GRAD: Opština Ruma modernizovala vozni park Jp "Komunalac"

S. Kostić

22. 10. 2022. u 06:33

LOKALNA samouprava Rume u ovoj godini investirala je 113 miliona dinara svom JP "Komunalac", za modernizaciju vozila, što je do sada najveći iznos koji je uložen u ovu firmu.

УЛАГАЊА У ЧИСТ ГРАД: Општина Рума модернизовала возни парк Јп Комуналац

Foto S. Kostić

Tako da je samo u ovoj godini ovo komunalno preduzeće dobilo nove kamione, auto-podizač, specijalizovana vozila za prevoz otpada životinjskog porekla, kao i za prevoz životinja, traktor sa prikolicom, kamion cisternu za zalivanje drvoreda i pranje ulica, 57 kontejnera za seoske i gradske mesne zajednice, kosilice...

- Da bi što efikasnije radilo naše komunalno preduzeće mi smo morali da uložimo velika sredstva i za kratak vremenski period kupili smo praktično čitav pogon nove mehanizacije. Sada je na svima nama da još više napora učinimo kako bi se svest o važnosti očuvanja životne sredine podigla na još viši nivo - istakla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Foto S. Kostić

Upravo iz tog razloga uskoro će početi i velika akcija ozelenjavanja rumske opštine. Tokom novembra u planu je sadnja 1.700 sadnica koje je Ruma dobila u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, za pošumljavanje park šume Borkovac.

- Najavljujem i sadnju drvoreda na novom putu prema Inđiji, znači od Žarkovca, Putinaca prema Inđiji i prema jezeru Dobrodol, za tu namenu smo kupili 2.000 sadnica. I na putnim pravcima prema svim ostalim seoskim sredinama mi ćemo saditi drveće - rekla je predsednica Ćirić.

SPREMNI ZA SNEG

O nove mehanizacije može se koristiti i za čišćenje snega. Na auto-podizaču imamo mogućnost montiranja raonika sa posipačem soli što će nam svakako koristiti u narednom periodu - kazao je Dragan Panić, direktor JP "Komunalac".

Ilustracija Novosti

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!