ULAŽU U NOVU OPREMU: Trećim rebalansom budžeta opština Ruma nastavlja investicije

S. Kostić

13. 10. 2022. u 08:25

ČLANOVI opštinskog veća u Rumi usvojili su treći rebalans, koji će se naći pred odbornicima na sledećoj sednici Skupštine opštine.

УЛАЖУ У НОВУ ОПРЕМУ: Трећим ребалансом буџета општина Рума наставља инвестиције

Za mehanizaciju "Vodovoda" odvaja se 26,4 miliona, Foto S. K.

Lokalni budžet projektovan je na 3,8 milijardi dinara, a novo povećanje prihoda omogućio je veći priliv od poreza na zarade i imovinu. Rebalansom su obezbeđena nova sredstva za modernizaciju javnih preduzeća, ulaganja u kulturu, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

- Ovim rebalansom pomažemo JP "Vodovod" tako što ćemo im kupiti kamion sa platformom i bager i za to ćemo izdvojiti 26,4 miliona dinara. Želim da napomenem da u ovo preduzeće nije ulagano 30 godina, posebno u mehanizaciju - rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Ona je najavila obnovu Spomenika revolucije, za šta je izdvojeno 18,7 miliona dinara.

Radovi bi trebalo da počnu krajem meseca. Prema njenim rečima, izdvojena su i sredstva za očuvanje fasade u centralnom jezgru gradu, a do kraja godine biće uređen izgled kuće u Glavnoj ulici broj 137. Osvrnula se i na dalja ulaganja Kulturnog centra, gde je iz budžeta izdvojeno pet miliona dinara.

- Ulažemo i dalje i u Zavičajni muzej. Očekujemo pomoć od Ministarstva kulture u iznosu od šest miliona dinara za radove na elektroinstalaciji celog objekta. Tako da smo i tu izdvojili još 3,3 miliona dinara - napomenula je Ćirićeva.

DOM ZDRAVLjA

ZA opremanje Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja planirano je 2,6 miliona dinara. Lokalna samouprava finansiraće krečenje prostorija, zamenu pločica, postavljanje novih vrata.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori