VEĆ ZAVRŠENO POLA: U Negotinu do sada popisano 19.500 stanovnika

S. M. J.

19. 10. 2022. u 12:28

U OPŠTINI Negotin za prvih 15 dana Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova popisano je 49 odsto stanovnika i 53 odsto domaćinstava i stanova, u odnosu na popis iz 2011.

ВЕЋ ЗАВРШЕНО ПОЛА: У Неготину до сада пописано 19.500 становника

foto: S.M.Jovanović

U opštini Negotin popisivači su do sada popisali oko 19.500 stanovnika i 11.400 domaćinstava i stanova, što je u odnosu na projekcije i na prethodni popis, sproveden 2011. godine, polovina, saopštili su iz Republičkog zavoda za statistiku, Odeljenja statistike u Zaječaru.

-Popis na terenu protiče bez većih problema, iako je na početku bilo malo na društvenim mrežama o problemima i raznim teorijama zavera. Naši ljudi u istočnoj Srbiji su dobri domaćini, razumeju svoja prava i obaveze. Znamo da u opštini Negotin ima puno stanovnika koji su u inostranstvu i za takve ljude imamo mogućnost da podatke za njih daju njihovi najbliži rođaci i članovi domaćinstva koji su u Negotinu i ovdašnjim selima - kaže Slaviša Ćirić, načelnik Odeljenja statistike u Zaječaru.

Na terenu u Negotinu i 38 sela ovaj kompleksan posao sprovodi 75 popisivača uz podršku 11 instruktora.

- Na pola smo popisa. U novembru ćemo imati prve rezultate i znaćemo tačno koliko nas ima, ali u odnosu na prošli popis smo negde u opštini Negotin na 50 odsto popisa kao što je i vremenski prošlo. Prati nas dobro vreme, to nam ide u prilog, računamo i da su se popisivači uigrali, a imamo i odlične timove i instruktore - kaže Ćirić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024