IZLOŽBA „ZELENI TRAG“ U PARAĆINU: Korak ka unapređenju zelenog fonda

Зорана Рашић
Zorana Rašić

05. 10. 2022. u 16:47

U PARAĆINU je u galerijskom prostoru "Regionalnog inovacionog start ap centra" (RISC) otvorena izložba fotografija „Zeleni trag“ koju je priredilo udruženje „EKOS“.

ИЗЛОЖБА „ЗЕЛЕНИ ТРАГ“ У ПАРАЋИНУ: Корак ка унапређењу зеленог фонда

Foto: Z. Rašić

Izložba je deo projekta “Zelenopolis“ koji to udruženje realizuje od početka aprila, a završava krajem ovog meseca. Fotografije treba da ukažu na deficitarnost zelenih površina u opštini Paraćin, budući da se projekat bavi unapređenjem zelenila na javnim površinama, a utvrđeno je da baš to nedostaje gradu na Crnici.

Prema rečima Anđelke Milanović,  predsednice „EKOS-a“, stigao je veliki broj fotografija građana na tu temu, a EKOS je za izložbu izabrao one koje na najbolji način pokazuju deficitarnost zelenog fonda. Jer, na fotografijama ima i ulica, odnosno trotoara, koje nemaju nijedno stablo.

Foto: Z. Rašić

-  Nekada je to iz razloga što su trotoari nedovoljno široki, ali ima i ulica u kojima bi mogao da se zasadi čitav drvored. Bilo je i predloga da Opština donira stabla koja bi građani zasadili u  svom dvorištu ako nema mesta na trotoaru. Povećanje zelenog fonda u svakom slučaju bio bi boljitak za Paraćin - objašnjava predsednica „EKOS-a“.

S tim u vezi, izložba „Zeleni trag“, koja će ostati u prizemlju RISC-a još sutra, trebalo bi da bude korak ka unapređenju zelenog fonda u Paraćinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)