NAGRADILI ZASLUŽNE MEŠTANE: Bašaid obeležio Dan sela

R.Š.

01. 10. 2022. u 18:11

SVEČANOM sednicom Saveta Mesne zajednice i polaganjem venaca na spomenik sećanja na oslobođenje u Drugom svetskom ratu, u Bašaidu kod Kikinde danas je tradicionalno obeležen 1. oktobar, Dan sela.

НАГРАДИЛИ ЗАСЛУЖНЕ МЕШТАНЕ: Башаид обележио Дан села

Foto: Grad Kikinda

Zaslužnim pojedincima dodeljena su priznanja za doprinos razvoju ovog mesta i njegovoj afirmaciji. Povelje od Mesne zajednice dobili su Saša Petrović, za donacije kojima je pomogao održavanje mnogih manifestacija, Željko Pejin, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva z predan i požrtvovan rad, Igor Kovačev, stolar i tesar, za besplatne zanatske usluge, Zvonko Rakić, Bašaidac porekom, koji živi u Zrenjaninu, za podršku vatrogascima.

Povelju je dobilo i Udruženje žena, aktivan učesnik svih manifestacija i važnih događaja u selu .

Foto: Grad Kikinda

Bašaid je poslednjih nekoliko godina dosta uređen. Ulagano je u komunalnu infrastrukturu kako bi ovo selo, koje se nalazi na magistralnom putu od Kikinde prema Zrenjaninu, bilo još lepše i bolje mesto za život.

 – Ove godine rekonstruisana je unutrašnjost zgrade Mesne zajednice, pa imamo novu salu za venčanja. Obnovljen je i Dom penzionera, a počela je i prva faza izgradnje kapele. U narednom periodu u planu je renoviranje Doma zdravlja, asfaltiranje Ulice Jovana Popovića u Bikaču, glavne ulice u Bašaidu i nastavak izgradnje kapele - naborojala rekla je Aneta Jankov, zamenica predsednika Saveta mesne zajednice.

Foto: Grad Kikinda

Sa Bašaicima na Dan sela bio je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je definisao šta predstavlja Bašaid na geografskoj mapi Kikinde.

- Kikinđani ovo selo doživljavaju kao vrata našeg grada. Bašaici se bore za svoje selo i bolje uslove za život i grad će ih dalje podržavati u tome – obećao je Lukač.

BONUS VIDEO:

SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri