FOLKLORAŠI IZ REGIONA OTOVORILI TRADICIONALNU MANIFESTACIJU: Počeli Dani Vranja

Дејан Ристић
Dejan Ristić

28. 08. 2022. u 17:35

TURISTIČKO-zabavna manifestacija "Dani Vranja" u gradu pod Pržarom počela je međunarodnim festivalom folklora na kojem je nastupilo šest ansambala.

ФОЛКЛОРАШИ ИЗ РЕГИОНА ОТОВОРИЛИ ТРАДИЦИОНАЛНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ: Почели Дани Врања

D. Ristić

Pored domaćina, Foklornog ansambla "Sevdah" iz Vranja, učešće su uzeli i KUD "Lemind" iz Leskovca, KUD "Radomir Popović" iz Kosovske Kamenice, Folklorno udruženje "Pletenka" - Bitolj iz Severne Makedonije, Kud "Goce Markoski" – Dolno Lisiče Skoplje iz Severne Makedonije i Folklorni ansambl "Sportsko društvo Mladost" iz Bosilegrada.

Nakon folkloraša, koncert je održala Maja Marinković, Vranjanka, koja već dugi niz godina živi i stvara u Vrnjačkoj Banji, a na muzičku scenu Srbije probila se kao finalistkinja takmičenja "Nikad nije kasno".

Manifestaciju, 18. po redu je u ime gradskog rukovodstva otvorio predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković koji je primetio da nam bogatstvo nošnji i kostima, mladost, kao i lepota izvođenja narodnih igara, daju za pravo da verujemo u očuvanje tradicije i bogatog kulturnog nasleđa naše i susednih zemalja. 

Sve do srede, 31. avgusta, u okviru "Dana Vranja" biće organizovani raznovrsni sadržaji, od Sajma knjiga i Etno bazara, preko sadržaja za decu, likovnog ateljea, pozorišnih predstava, književnih večeri i filmskih projekcija do koncerata lokalnih izvođača i njihovih poznatijih kolega, grupe Galija, Harisa Džinoviča, Milice Todorović i Sare Jo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna