U PARAĆINU KONKURS ZA ENERGETSKU EFIKASNOST: Počinje prijavljivanje za zamenu stolarije

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 08. 2022. u 09:01

JAVNI poziv Opštine Paraćin za domaćinstva i stambene zajednice traje do 24. avgusta

У ПАРАЋИНУ КОНКУРС ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ: Почиње пријављивање за замену столарије

Foto: Z. Rašić

Opštinsko veće u Paraćinu raspisalo je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada kroz zamenu spoljnih prozora i vrata, te ugradnju novih grejnih instalacija i kotlova.

Visina podsticaja iznosi maksimalno 50 odsto od vrednosti ukupne investicije sa pdv po pojedinačnoj prijavi, odnosno najviše 140.000 dinara za stolariju kuća i stanova, a za stambene zgrade maksimalno 100.000 dinara pomnoženo sa brojem stanova u prijavljenoj stambenoj zgradi. Kad je o ugradnji ili zameni kotlova ili grejnih instalacija reč, maksimalna vrednost zavisi od vrste kotla i instalacija i od toga da li je u pitanju kuća ili stambena zajednica.

Rok za konkurisanje je 24. avgust. Za realizaciju ove mere grad na Crnici zajedno sa sredstvima Uprave za unapređenje i podsticanje energetske efikasnosti dodeljuje ukupno 5.790.000 dinara, dok je učešće korisnika isto toliko.

Paraćin je, inače, nedavno potpisao ugovore o sufinansiranju ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama sa 15 korisnika iz te opštine,  dok su za drugu meru - zamenu stolarije i kotlova, pre nego što je raspisan javni poziv za građane, izabrane najpovoljnije firme - izvođači radova koji će tu meru sprovesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024