DESET HILJADA LJUDI NA SABORU: U opštini Lopare zadovoljni "Danima dijaspore"

V.M.

02. 08. 2022. u 07:25

UPRAVO završena petodnevna kulturno-privredna, duhovna i sportska manifestacija "Dani dijaspore" svedoči da niko kao opština Lopare nema tako bliske, čvrste i snažne veze sa svojim rasejanjem, koje su sve bolje - kaže dr Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja u gradu na legendarnoj Majevici.

ДЕСЕТ ХИЉАДА ЉУДИ НА САБОРУ: У општини Лопаре задовољни Данима дијаспоре

V.M.

Novi pogoni, nova radna mesta, značajna pomoć koja je ovde stigla iz rasejanja, uključujući onu za zdravstvo, u vreme pandemije korona virusa, ali i pre, po rečima dr Neškovića, pokazatelji su uspešnosti veza rasejanja i zavičaja.

 - Lokalna vlast im garantuje brzo otvaranje firmi u rodnom kraju, uz najpovoljnije uslove za poslovanje, pa naši zemljaci biznis iz inostranstva polako sele u Lopare, što nas jako raduje - priča dr Nešković.

Književni i pesnički susreti, duhovni sadržaji, izložbe i koncerti izvornog stvaralaštva, sportska takmičenja, razni zabavni sadržaji u kojima je učestvovao oko 1500 ljudi, čije je stvaralaštvo pratilo njih oko 10 hiljada, iz kraja i rasejanja.

DR Želimir Nešković ističe da se i sada pokazalo da je opština Lopare najbolji primer u regionu kako rasejanje vezuje za sebe i mnogi baš od njih traže savete da vide kako i oni to da postignu.

Ovo je saborovanje srcu milo, ali i druženje koje je dosta doprinelo da dođe do vaskolikog progresa na Majevici i da zaustavimo belu kugu, što je od najvećeg značaja.

BONUS VIDEO:

TRUBE ODJEKUJU, BEOGRAĐANI SE VESELE: Defileom najavljuju predstojeći sabor u Guči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna