INTERNACIONALNA LIKOVNA KOLONIJA: U Vranju stvaraju umetnici iz Češke, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije

J. S.

19. 07. 2022. u 19:49

U organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju je počela 21. Internacionalna likovna kolonija koja je ove godine okupila umetnik iz Republike Češke, Hrvatske, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije. Veći deo kolonije baziran je na Likovnoj radionici gde će umetnici stvarati i koja je zamišljena celodnevni otvoreni atelje, koji mogu da posete i svi zainteresovani građani i da se upoznaju sa radom umetnika.

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА: У Врању стварају уметници из Чешке, Северне Македоније, Бугарске и Србије

Foto: Narodni univerzitet

Organizatori kažu da se posebno ističu umetnici iz Bugarske koji su veoma vredni, pa ostave i po nekoliko dela gradu, iako je po propozicijama potrebno ostaviti dve slike legatu grada.

Umetnici su bili gosti i gradske uprave, gde je za njih priređen prijem.Zamenica gradonačelnika Zorica Jović poželela je gostima dobrodošlicu.

-   Očekujem da ćete ovde pronaći inspiraciju i ostaviti kapitalna dela, jer sva dela nastala tokom prethodnih godina u okviru Likovne kolonije predstavljaju veliko bogatstvo, kako za ustanovu Narodni univerzitet, tako i za naš grad – rekla je zamenica gradonačeknika Zorica Jović.

Nakon završetka Likovne kolonije, početkom septembra 2022. biće tradicionalnootvorena izložba likovnih radova učesnika ovogodišnje kolonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba