UPIS U SREDNJE ŠKOLE U PARAĆINU: Nema neraspoređenih osmaka, ali ima praznih mesta u klupama

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 07. 2022. u 18:19

OSNOVNU školu u paraćinskoj opštini završilo je 426 učenika, a mesta za upis u prvi razred u četiri srednje škole u toj opštini bilo je 530.

УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ПАРАЋИНУ: Нема нераспоређених осмака, али има празних места у клупама

Foto: Z. Rašić

Imajući u vidu taj podatak, upis je dobro prošao i u narednoj školskoj godini biće formirana sva planirana odeljenja osim jednog u Mašinsko-elektrotehničkoj školi (MEŠ).

Ta škola ostala je „kraća“ za 67 đaka pa će imati odeljenje manje. Ostale škole – Gimnazija, Ekonomsko-trgovinska i Tehnološka, iako će i u njima deo klupa u učionicama ostati prazan, imaće na broju sva odeljenja, ali neka sa manje učenika.

- U Gimnaziji je ostalo 21 slobodno mesto, no to nije smetnja da se formiraju sva četiri odeljenja, među njima i dva opšteg smera. Isti broj odeljenja upisaće i Ekonomsko-trgovinska škola, gde je ostalo 14 nepopunjenih mesta, dok će Tehnološka upisati pet odeljenja, a nedostaje 31 učenik. Jedino će MEŠ, nažalost, imati odeljenje manje od plana zbog 67 praznih mesta – ističe Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

Po njegovim rečima, svi koji su završili osnovno obrazovanje u opštini Paraćin raspoređeni su, tako da se u drugom upisnom krugu ne očekuje priliv učenika.

Na teritoriji Pomoravskog okruga posle prvog upisnog kruga nisu raspoređena samo četiri đaka – tri iz Jagodine i jedan iz Ćuprije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih