LOPTE ZA OSNOVCE: Nastavljena lepa akcija Sportskog saveza Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

24. 06. 2022. u 10:49

NASTAVLjAJUĆI svoju akciju donacija sportske opreme i rekvizita učenicima seoskih škola na teritoriji grada na Ibru, posle Tavnika i Roćevića predstavnici Sportskog saveza Kraljeva (SSK) posetili su i izdvojena odeljenja OŠ „Dragan Đoković Uča“ u Obrvi i „Dositej Obradović“ u Ratini.

ЛОПТЕ ЗА ОСНОВЦЕ: Настављена лепа акција Спортског савеза Краљева

Sportski savez Kraljeva

Tom prilikom učenike ovih škola gosti su obradovali lepim poklonima, loptama za fudbal, odbojku, rukomet i košarku koje im je uručio Miloš Simović, predsedenik SSK.

- Želimo da ovim mališanima još više približimo sport i da im stavimo do znanja koliko je bitno fizičko vaspitanje. Veoma je važno usmeravati decu ka sportu, pogotovo kada se radi o deci sa seoskih područja kojima pojedini sportovi nisu dostupni kao što je to slučaj sa decom koja žive u gradu – rekao je Simović.

Sportski savez Kraljeva

Lopte dobili i osnovci u Ratini

Zadovoljstvo zbog poklona nisu krili ni učenici, kao ni njihovi nastavnici.

- Naša škola trenutno ima desetoro učenika od drugog do četvrtog razreda. Prvake ove godine nismo imali, ali će ih biti naredne školske godine – kaže Marina Marinković Ristić, učiteljica izdvojenog odeljenja OŠ „„Dragan Đoković Uča“ u Obrvi. - Đaci su do sada koristili jednu loptu, a sada će, zahvaljujući Sportskom savezu Kraljeva, na raspolaganju imati lopte i za fudbal, rukomet, košarku i odbojku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!