Gradonačelnik Subotice Bakić: Muzika nas vekovima u ovom gradu spaja

Promo

24. 06. 2022. u 09:30

KAMERNI sastav Subotičkog simfonijskog orkestra sinoć je, u prepunoj Velikoj većnici subotičke Gradske kuće, održao sjajan koncert.

Градоначелник Суботице Бакић: Музика нас вековима у овом граду спаја

Foto: Strahinja Babović

Pod dirigentskom palicom Dejana Savića, u okviru koncerta pod nazivom „Veče Mocarta“ izvedena su poznata dela slavnog austrijskog kompozitora i pijaniste – Uvertira iz opere Titovo milosrđe, Koncert za klarinet u A-duru i Simfonija br. 40, u g-molu.

Kao solista nastupio je jedan od najcenjenijih klarinetista Aleksandar Tasić. Pre početka koncerta, prisutnima se obratio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, izrazio zadovoljstvo što će zajedno sa njima moći da uživa u muzičkom spektaklu upriličenom povodom obeležavanja Svetskog dana muzike.

- Muzika nas vekovima u ovom gradu spaja, jer ne poznaje granice, govori univerzalnim jezikom i premošćava sve razlike. Ovo je veče koje će biti prepuno emocija izazvanih velikim Mocartovim kompozicijama u izvođenju briljantnog Subotičkog simfonijskog orkestra koji nas već godinama unazad, posle svakog nastupa na značajnim gradskim manifestacijama, čini ponosnima. Važnost ovakvog jednog orkestra za naš grad je ogromna i stavlja nas, što se kulture i njenog kvaliteta tiče, rame uz rame sa velikim gradovima i svetskim metropolama - naglasio je je gradonačelnik Bakić.

Naveo da je na čelu Subotičkog simfonijskog orkestra profesor violine Miloš Nikolić, umetnički direktor, i dodao da ima ogromno poverenje u Nikolića, u njegovu kreativnost, stručnost i profesionalnost.

- On već godinama opravdava to poverenje, rukovodeći uspešno zajednicom sjajnih, posvećenih i vrhunskih muzičara i solista. Još jednom pozdravljam dirigenta Dejana Savića, savetnika za kulturu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, velikog prijatelja kako ovog orkestra, tako i kulture i umetnosti našeg grada u celini. Želim vam ugodno veče i da zajedno uživamo u maestralnim izvedbama Subotičkog simfonijskog orkestra - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Oduševljena subotička publika je u više navrata gromoglasnim aplauzom nagradila aktere koncerta „Veče Mocarta“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)