ŠEST MILIONA ZA INFRASTRUKTURU: Nastavak projekta "Da nam sela budu bliža" u Zrenjaninu

B. G.

08. 06. 2022. u 08:50

MESTO Farkaždin četvrta je po redu destinacija u okviru projekta "Da nam sela budu bliža", a domaćin gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri i njegovim saradnicima, na svom poljoprivrednom gazdinstvu bio je Stevica Matić.

ШЕСТ МИЛИОНА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ: Наставак пројекта Да нам села буду ближа у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Primarno za Farkaždin, istakao je gradonačelnik Zrenjanina, su sredstva planirana za infrastukturu, u iznosu od šest miliona dinara, a za asfaltiranje Tamiške ulice i bušenje novog bunara za poboljšanje vodosnabdevanja, kao i uređenje pešačke staze u delu glavne ulice, kojom se odvija najveći deo tranzitnog saobraćaja kroz selo. Svi radovi biće realizovani do kraja jula meseca.

- Jedan od većih problema u selu je divlja deponija na obodu, za čiju sanaciju je potrebno između 15 i 20 miliona dinara i to je ozbiljan problem u skoro svim naseljenim mestima - rekao je Salapura.

On je istakao i da se zbog geografskog položaja sela, blizine Tamiša i Beograda, beleže sve češće kupovine imanja, zemljišta i parcela za vikendice u ovom kraju.

TEREN ZA FUDBAL

UZ sređivanje manjih komunalnih problema, velika želja Farkaždinaca je izgradnja terena za mali fudbal, u centru sela, kao i uređenje parka i Doma kulture.

- Nastavio sam porodičnu tradiciju od preko stotinu godina i poljoprivredom se bavim otkad znam za sebe, a kao i ostali poljoprivrednici u selu, značajna sredstva ulažem u proizvodnju, a da nikada unapred ne znam šta će mi se vratiti, ali to je moja odluka - kaže Stevica Matić, koji se bavi ratarstvom, povrtarstvom i stočarstvom i na svom imanju i zemljištu koje uzima u zakup, gaji suncokret, kukuruz, pšenicu i bostan.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!