ZAVRŠENA DEVETA ŠKOLSKA OLIMPIJADA VOJVODINE: Dodela medalja i priznanja u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu (FOTO)

B. G.

23. 05. 2022. u 08:41

DEVETA Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, najmasovnije školsko sportsko takmičenje, završena je svečanom dodelom medalja i priznanja u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

ЗАВРШЕНА ДЕВЕТА ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Додела медаља и признања у Кристалној дворани у Зрењанину (ФОТО)

Foto: SOŠOV

Najuspešnijim učesnicima SOŠOV-a priznanja su uručili Dane Basta, predsednik Organizacionog odbora i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i predsednik Asocijacije za školski sport Evrope, i Momir Rnić, rukometna legenda i zlatni olimpijac.

Foto: SOŠOV

Prva Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine održana je 1970. godine u Novom Sadu i do 1989. godine organizovana je još pet puta, da bi potom usledila pauza od dve i po decenije.

Foto: SOŠOV

SOŠOV je obnovljen 2014. godine, kada je takmičenje održano u Somboru, sledeća školska olimpijada bila je 2018. godine u Novom Sadu, uz učešće oko 3.800 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Vojvodine, kao i oko 600 nastavnika i profesora.

Foto: SOŠOV

Deveti po redu SOŠOV u Zrenjaninu, sa oko šest hiljada učesnika i volontera, oborio je sve rekorde i ostaće upamćen po broju prijavljenih učesnika do sada, mladi sportisti na raspolaganju su imali kompletnu sportsku infrastrukturu grada Zrenjanina, dok su se pojedina takmičenja održavala u školskim sportskim salama u okolnim mestima - Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.

Foto: SOŠOV

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri