ZNANJEM DO EFIKASNIJIH SLUŽBI Predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu posetili Kraljevo

G. ĆIROVIĆ

17. 05. 2022. u 15:22

Grad na Ibru ide krupnim koracima napred i razume značaj znanja, obrazovanja i stručnog usavršavanja. Broj zaposlenih u kraljevačkoj Gradskoj upravi koji je prošao obuku u okviru njihovih programa znatno je iznad proseka u ostalim lokalnim samoupravama.

ЗНАЊЕМ ДО ЕФИКАСНИЈИХ СЛУЖБИ Представници Националне академије за јавну управу посетили Краљево

GU u Kraljevu

Ovo je u najkraćem ocena predstavnika Nacionalne akademije za javnu upravu na čelu sa prof. Dejanom Miletićem, v.d. direktora ove institucije, koji su posetili Kraljevo kako bi promovisali obuke namenjene državnim službenicima u lokalnim samoupravama.

- Osnova svake institucije je čovek. Na čoveku moramo da radimo, da mu poklonimo dovoljno pažnje, da selektujemo prave ljude, da ih negujemo i jačamo. Nacionalna akademija je institucija namenjena jačanju državnih službenika i javne uprave u celini. Ovakve posete lokalnim samoupravama treba da daju bolji uvid na lokalu šta Akademija nudi državnim službenicima i koliko može da im pomogne – rekao je profesor Miletić.

GU u Kraljevu

Profesor Dejan Miletić u Kraljevu

On je dodao da je Akademija lider u regionu i da uspešno sarađuje sa najeminentnijim evropskim institucijama.

- Moramo da znamo šta je naš prioritet, a to je jačanje Srbije u svakom segmentu. Sve što radimo trebalo bi da bude u istom smeru i da zajedničkim naporima na lokalnom i republičkom nivou postignemo sinergetski efekat kojim ćemo stići do boljih rezultata - naglasio je Miletić.

Na sastanku sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem govorilo se o obukama za zaposlene u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, načinima saradnje sa različitim državnim insititucijama i Evropskom unijom.

GU u Kraljevu

Profesor Miletić i dr Terzić, gradonačelnik Kraljeva

- Po završetku obrazovanja državni službenici treba da steknu čitav niz znanja. Danas nije važno samo da završite srednju školu, ili fakultet, i potom se zaposlite u državnoj upravi kako bi narednih 10, 15, 20 ili 30 godina radili isključivo ono što ste naučili u školi. Morate dodatno da se obrazujete, da stičete nova znanja i iskustva, a tome i služi Nacionalne akademije za javnu upravu – rekao je Terzić.

Prvi čovek grada na Ibru je ovom prilikom naglasio da je veoma važno da ovako značajna organizacija obilazi lokalne samouprave, upoznaje se sa stanjem na terenu kao i sa aktuelnim problemima koje treba zajednički rešavati.

AKADEMIJA

NACIONALNA akademija za javnu upravu počela je da radi 2018. godine i centralna je institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije. Nadzor nad njenim radom vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Akademija, pored ostalog, sprovođenjem programa obuke, uz primenu savremenih oblika i metoda rada na stručnom usavršavanju, unapređuje kompetencije zaposlenih u javnoj upravi, neophodne za kvalitetno obavljanje posla, čime se obezbeđuje stalno unapređenje kvaliteta usluga javne uprave građanima i privrednim subjektima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!