IZLOŽBA TROJE POMORAVSKIH UMETNIKA: Mali formati “Dva plus jedan“ na Zlatiboru

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 05. 2022. u 16:37

DVOJE paraćinskih umetnika, Zorica Đorđević i Žarko Stanković, te Dejan Milivojević iz Jagodine sačinili su zajedničku likovnu izložbu malih formata simbolično je nazvavši „Dva plus jedan“.

ИЗЛОЖБА ТРОЈЕ ПОМОРАВСКИХ УМЕТНИКА: Мали формати “Два плус један“ на Златибору

Foto: TO Zlatibor

Kolege po umetničkoj „žici“ i dugogodišnji prijatelji krajem prošle godine „Velikom izložbom malih formata“ najpre su se predstavili  publici u Paraćinu, a trenutno su njihova dela pred posetiocima poznate planine u Kulturnom centru.

Foto: KC Paraćin

Troje umetnika na prvoj izložbi u Paraćinu

Ova postavka je kreativni triptih u kome je svako od autora predstavio sebe i opseg svog umetničkog interesovanja, ali u objedinjenoj formatnoj celini.  

 Diplomirana vajarka Zorica Đorđević i diplomirani grafičar-kaligraf Žarko Stanković zaposleni su, inače, u paraćinskom Kulturnom centru gde su - tokom godina - otvorili veliki broj izložbi, ali tek prošle godine svoju iako su u drugim gradovima izlagali. Treći umetnik, Jagodinac Dejan Deki Milivojević posvećen je portretima i takođe za sobom ima mnoštvo izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Individualne radove troje autora, mada tematski različite,  objedinjuje mali format kao osnovna forma zajedničkog slikarskog izražavanja.

Na Zlatiboru, izložba je svečano otvorena pre nekoliko dana u Galeriji Kulturnog centra, gde ostaje do 5 juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)