NEPROLAZNA MAGIJA KOLEKCIONARSTVA: U Vrnjačkoj Banji održana berza polovnih ploča, stripova, knjiga...

G. ĆIROVIĆ

04. 05. 2022. u 17:46

NA Tgu kulture u centru Vrnjačke Banje tokom minulih, neradnih prazničnih dana u organizaciji ovdašnje Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ održana je berza polovnih ploča, kompakt diskova, knjiga, stripova i haj-faj opreme.

НЕПРОЛАЗНА МАГИЈА КОЛЕКЦИОНАРСТВА: У Врњачкој Бањи одржана берза половних плоча, стрипова, књига...

NB Dr Dušan Radić

Tokom ove dvodnevne, poslednjih decenija po malo i zaboravljene, a sredinom i krajem prošlog veka veoma popularne manifestacije širom bivše Jugoslavije, zainteresovani su mogli da kupe ili razmene gramofonske ploče, od domaćih izdanja poput Riblje Čorbre ili EKV, pa do licencnih albuma Pink Flojda ili Ajron Mejdena, nešto što su u zlatno vreme vinila zaboravili ili propustili da nabave ili kupe, stare knjige, retke, popularne, izbledele i stripove novijeg datuma, da obnove svoje haj-faj komponente...

NB Dr Dušan Radić

Berza polovnih ploča, stripova, knjiga...

- Poslednjih par godina vinilne ploče i stripovi su se vratili u velikom stilu i trenutno su veoma aktuelni svuda u svetu, a ponuda je nikada bogatija i bolja – kaže Miroslav Stašić, jedan od organizatora. – Na berzi su oni stariji mogli da se sa nostalgijom podsete nekih prošlih vremena kada je posedovanje nekog albuma bilo i stvar prestiža, a mlađi da možda po prvi put osete tu neprolaznu magiju kolekcionarstva i skupljanja ploča, diskova ili stripova.

NB Dr Dušan Radić

Berza polovnih ploča, cd, stripova, knjiga...

Opšta ocena je da je berza u potpunosti uspela, a posetioci su poželeli da ovakva okupljanja i druženja postanu tradicionalna.

- Obnovio sam svoju kolekciju jednim albumom Azre, a ujedno se i podsetio kako smo nekada dolazili do ploča. Pojavom CD nekako su i te čuvene berze nestale – kaže jedan sredovečni Vrnjčanin. - Bilo bi lepo da se nešto ovako češće organizuje, bar da se okupimo, družimo i evociramo uspomene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina