PRVIH DANA ULAZ BESPLATAN: Na novosadskoj plaži Štrand 1. maja zvanično počela 111. kupališna sezona

Lj. Preradović

03. 05. 2022. u 06:21

KUPALIŠNA sezona na najuređenijoj plaži na Dunavu, novosadskom Štrandu, 111. po redu, zvanično je počela prvog dana maja, ali s obzirom na to da je na snazi protokol crvene zastave, kupanje je zabranjeno jer je trenutna temperatura vode u Dunavu 13 stepeni.

ПРВИХ ДАНА УЛАЗ БЕСПЛАТАН: На новосадској плажи Штранд 1. маја званично почела 111. купалишна сезона

Jedan od spasilaca na Štrandu, Foto N. Karlić

Prvih dana maja, kao i do sada, ulaz na plažu se neće naplaćivati. Cene ulaznica se, međutim, nisu menjale, te će kao i prethodnih godina dnevna karta koštati 50 dinara, sezonska bez popusta 1.345, a sa popustom 1.150 dinara.

I pored činjenice da kupanje u reci još nije dozvoljeno, angažovani su spasioci koji će posetioce obaveštavati o zabrani kupanja. Kada bude dozvoljeno brčkanje u Dunavu, broj spasilaca će prema rečima Jelene Price, pomoćnika direktora JKP "Gradsko zelenilo", biti u skladu sa potrebama i brojem posetilaca.

- Kao i do sada, obezbeđena je ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži - predočava Prica, napominjući da su projektom "Bezbedna plaža" obezbeđena sredstva za novu spasilačku opremu, čamac za spasavanje na vodi, info-table, spasilačke kule, motorole, bove.

Štrand će kao i do sada biti mesto velikog broja sportsko-rekreativnih i kulturnih dešavanja, posebno što je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo