OPET SKOK BROJA POZITIVNIH: U Paraćinu u sredu 16 novih infekcija kovidom

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 04. 2022. u 12:27

KORONA-brojke u Paraćinu svakodnevno se kolebaju i nakon vaskršnjih praznika, a u sredu, 27. aprila, ponovo je evidentiran dvocifren broj obolelih.

ОПЕТ СКОК БРОЈА ПОЗИТИВНИХ: У Параћину у среду 16 нових инфекција ковидом

Foto: Z. Rašić

Dok je u utorak bilo svega šest potvrđenih novih infekcija, već sutradan – juče – cifra je bila za deset veća. Od 40 urađenih antigenskih testova virus korona potvrđen je kod 16, među njima i kod dvoje dece školskog uzrasta.

Zanimljivo je da je u utorak bilo više pregleda u kovid-ambulanti Doma zdravlja, ukupno 39, a svega šest pozitivnih, dok su u sredu bila 32 pregleda i čak 16 pozitivnih. PCR pozitivnih nalaza nije bilo za utorak, dok se za sredu tek očekuju rezultati.

Na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu broj hospitalizovanih je i dalje jednocifren.

Nakon vaskršnjeg praznovanja, od utorka ponovo radi punkt za vakcinaciju na spratu Doma zdravlja. Tog prvog radnog dana dato je ukupno pet doza vakcina protiv kovida, po jedna prva i druga, te tri treće, što je neznatno povećalo ukupnu cifru utrošenih vakcina u paraćinskoj opštini – 50.548 doza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih