PERJANICA RAZVOJA TURIZMA: Obeležen Dan Fakulteta za HiT u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

26. 04. 2022. u 11:06

SVEČANOM akademijom, uručenjem diploma svršenim studentima i jubilarnih nagrada zaposlenima, na prigodan način Fakultet za hotelijerstvo i turizam (HiT) u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragijevcu, obeležio je svoj dan i 11 godina postojanja i rada.

ПЕРЈАНИЦА РАЗВОЈА ТУРИЗМА: Обележен Дан Факултета за ХиТ у Врњачкој Бањи

Fakultet HiT

Ova ugledna obrazovna ustanova, prema rečima dekana prof. dr Draga Cvijanovića, za kratko vreme postala je svojevrsna perjanica razvoja turizma, ne samo u Srbiji već i u čitavom regionu.

- Uz savremene modele nastave u skladu sa svetskim trendovima i nedavno otvorenu Gastronimsku laboratoriju, i ove godine napravili smo veliki iskorak u stvaranju adekvatnog ambijenta za naše studente – rekao je pored ostalog dekan Cvijanović.

Fakultet HiT

Svečana akademija povodom Dana Fakulteta za HiT

Prof. Dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, naglasio je ovom prilikom da se Fakultet za HiT s pravom može svrstati među najbolje fakultete u Srbiji zahvaljujući viziji ljudi koji su doprineli njegovom osnivanju.

- Univerzitet u Kragujevcu je ponosan što jedini u regionu ima ovakav Fakultet – poručio je Filipović. - Negujte mladi naraštaj, jer mladi će i dalje prenositi sve ono što su ovde naučili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽNO SAOPŠTENJE MUPA ZA GRAĐANE NIŠA: Stanari ovih ulica biće evakuisani u nedelju, na snazi nekoliko bitnih pravila ponašanja (FOTO)