NOVA PEŠAČKA ZONA: U toku radovi uređenja gradskog jezgra u Čačku

V. ILIĆ

28. 03. 2022. u 14:23

U CENTRU grada u toku su radovi na parternom uređenju platoa ispred robne kuće “Partizanka“. Reč je o jednom od segmenata uređenja centralne gradske zone, koje, pored ovih, podrazumeva i radove na sanaciji donjeg platoa Gradske rupe, kao i povezivanje gradskog šetališta sa platoom ispred Gradske biblioteke, čime će se ovaj deo u celosti pretvoriti u pešačku zonu.

НОВА ПЕШАЧКА ЗОНА: У току радови уређења градског језгра у Чачку

Foto: GU Čačak

Vrednost ovih radova iznosi 32 miliona dinara, a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

– Sa onim što smo uradili prethodnih nekoliko godina, pre svega mislim na uređenje gornjeg platoa iznad Gradske rupe, pored “Pelivana“, zatim kupovinom zgrade “Halk“ banke za potrebe Centra za socijalni rad i Grada Čačka, uređenje Rimskog trga, kao i prostora ispred i iza Doma kulture, stvorili smo osnove da nastavimo sa rekonstrukcijom gradskog jezgra, koje će, kada budu kompletirani svi planirani radovi, imati potpuno novi izgled – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, napomenuvši da je u već izvedene radove uloženo skoro 60 miliona dinara.

On je prilikom obilaska radova napomenuo da bi već tokom ove godine trebalo da počne uređenje nove centralne pešačke zone u gradu.

Plan je da deo Ulice župana Stracimira (od Ulice hajduk Veljkove do Ulice gospodar Jovanove) postane pešačka zona, a završetak uređenja centralne gradske zone očekuje se izgradnjom i postavljanjem spomenika županu Stracimiru na Gradskom trgu – rekao je Todorović, naglasivši i da je u završnoj fazi eksproprijacija objekata pored Rimskih termi, kako bi se ka njima obezbedio ulaz i sa gradskog šetališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024