U SUBOTICI 72.000 GOSTIJU: Sever Bačke već beleži rekordne rezultate u turizmu, a planovi još ambiciozniji

J. LEMAJIĆ

26. 03. 2022. u 06:45

U GODINI iza nas Subotica je zabeležila rekordne rezultate u oblasti turizma - čak 72.000 poseta i oko 180.000 noćenja.

У СУБОТИЦИ 72.000 ГОСТИЈУ: Север Бачке већ бележи рекордне резултате у туризму, а планови још амбициознији

Palić je deo bogate turističke ponude , Foto Subotica.com

Kako bi predstojeća turistička sezona bila još bolja, dogovorena je još intenzivnija saradnja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Turističke organizacije Srbije i Grada Subotice.

- Kako god to nekome danas zvučalo, mi zajedno možemo sve. Razgovarali smo kako Subotica iz svoje izvrsnosti da postane još bolja. Zbog toga ćemo u toku godine finansijski podržati izradu planskih dokumenata za razvoj turizma Subotice, što je veoma značajno, a Turistička organizacija Subotice će uvek biti sa nama na Danima Vojvodine u Trebinju i Ljubljani, kako bi zajedno predstavili sve turističke potencijale - najavio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

On podseća da je prošle godine više od 50 miliona dinara usmereno ka Subotičanima koji se bave privredom i turizmom.

- Tim putem ćemo nastaviti i ove godine, ima dosta prijava iz Subotice i to mi je drago, jer svaki uloženi dinar, sa jedne strane, zapošljava ljude, a sa druge, podiže broj noćenja i kvalitet usluga. Ponosni smo što je, zahvaljujući sredstvima koje izdvaja sekretarijat, sačuvano više od četiri hiljade radnih mesta i otvoreno više od 500 novih u celoj Vojvodini.

Po rečima Marije Labović, direktorke Turističke organizacije Srbije, glavni cilj je adekvatna priprema za predstojeću turističku sezonu i za postizanje još boljih rezultata.

- Subotica se iz godine u godinu penje na lestvici uspeha kao turistička destinacija u Srbiji. U godini kada je ukupan promet bio 30 odsto manji, Subotica je uspela da zabeleži veći promet i da postigne svoj rekord. To pokazuje koliko je interesantna, primamljiva i kvalitetna turistička destinacija kako za domaće, tako i za inostrane turiste, koji su se prošle godine vratili - ističe Marija Labović.

OSTAJU SVE DUŽE

NE samo da se povećao broj noćenja već se i produžio boravak turista na ovoj destinaciji na čak dva i po dana, što je više od proseka Srbije, a za čitav jedan dan duže nego što je bilo 2019. godine - ističe direktorka Turističke organizacije Srbije Marije Labović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju