SREDSTVA ZA 26 LESKOVAČKIH UDRUŽENJA: Dodeljeni ugovori o projektima u oblasti socijalne zaštite

I. M.

24. 03. 2022. u 13:10

Projekti iz oblasti socijalne zaštite koji će biti finansirani iz leskovačkog budžeta vredni su 31 miliona dinara.

СРЕДСТВА ЗА 26 ЛЕСКОВАЧКИХ УДРУЖЕЊА: Додељени уговори о пројектима у области социјалне заштите

foto: GU Leskovac

Predstavnicima 26 udruženja dodeljeno je 46 ugovora o realizaciji projekata koji treba da pruže podršku i unaprede život najranjivijim slojevima društva.

- Ima mnogo pomaka, ali i mnogo koraka koje ćemo morati da napravimo kako bi smo zajedno pomerili sve barijere u izjednačavanju mogućnosti, prevazilaženju stereotipa i prihvatanju različitosti – istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Predstavnici udruženja izražavaju zahvalnost na razumevanju i podršci za programe i projekte koje sprovode.

- Naše udruženje je na ovom konkursu podnelo četiri predloga projekta i dobilo 4,5 miliona dinara. Radi se o uslugama vikend predah smeštaj, kamp životnih veština, proširenje kapaciteta Dnevnog boravka „Duga“ i podršci radu našeg udruženja kojima je obuhvaćeno 225 osoba sa intelektualnim poteškoćama i članova njihovih porodica – kazala je Aleksandra Jovanović iz Udruženja za pomoć metalno nedovoljno razvijenim osobama.

Pored sredstava namenjenih projektnom finansiranju u ovoj godini za redovan rad ustanova i usluga u oblasti socijalne zaštite Leskovac izdvaja 250 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)