KAMEN TEMELJAC ZA DOGRADNJU ZGRADE: Ministar Momirović poželeo srećan početak radova

Novosti online

21. 03. 2022. u 16:16

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa aerodroma Konstantin Veliki Niš.

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ДОГРАДЊУ ЗГРАДЕ: Министар Момировић пожелео срећан почетак радова

Foto: Ministarstvo građevinarstva

Ministar Momirović poželeo je srećan početak radova i istakao da dolazak miliona novih putnika predstavlja i pogodnu priliku za novim radnim mestima, pre svega u turizmu.  

Ministar je izrazio uverenje da će ovaj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoistočnoj Evropi i posebnu pažnju posvetio planovima podrške i budućeg razvoja. 

- Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najveći dokaz politike Vlade Republike Srbije, i biće još jedna velika investicija za grad Niš - rekao je Momirović.

Foto: Ministarstvo građevinarstva

Početku radova na dogradnji pristanišne zgrade prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski  i tom prilikom je istakla da je niški aerodrom važan za razvoj Niša, razvoj ekonomije, za nove investitore kao i za turizam. 

- Radovi na proširenju terminalne zgrade znače više linija, više letova, više putnika, brže procedure i konfor za one koji lete - naglasila je Dragana Sotirovski. 

Direktor Aerodrom Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković izrazio je zadovoljstvo zbog početka radova i predočio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postojećeg.

Foto: Ministarstvo građevinarstva

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži 6 vazduhoplova istovremeno. Imaće 5 izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji. Imaće oko 700m2 komercijalnog prostora i omogući će značajno bolji konfort putnika i veći broj pratećih sadržaja. 

Ugovor za izvođenje građevinskih radova između Aerodroma Srbije i konzorcijuma Konkord Vest d.o.o. potpisan je 25.02.2022. godine. Procenjena vrednost radova iznosi oko 12 miliona evra, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!