JOŠ 60 RADNIH MESTA: U Industrijskoj zoni u Sremskoj Mitrovici niču dve fabrike

S. Kostić

16. 03. 2022. u 06:21

U industrijskoj zoni "Jezero" na Jaračkom putu, počele su da se grade dve nove fabrike na tri hektara, a vrednost obe investicije iznosi oko 14 miliona evra. U dva nova pogona do kraja godine biće otvoreno još najmanje 60 radnika.

ЈОШ 60 РАДНИХ МЕСТА: У Индустријској зони у Сремској Митровици ничу две фабрике

Počela izgradnja, Foto S. K.

Domaća kompanija "Belt" iz Kraljeva, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa, otvoriće pogon za proizvodnju armaturne mreže, a odmah pored nje niče fabrika firme "Aleks inženjering i građevinarstvo" koja se bavi proizvodnjom bazenske opreme i tehnike, odnosno filtera za prečišćavanje voda u bazenskim sistemima.

- To su naše dve domaće kompanije, koje će u prvoj fazi zaposliti po 30 radnika, s tim što će "Aleks inženjering i građevinarstvo" već u narednoj fazi zaposliti novih 50 radnika. I jedna i druga kompanija planiraju završetak radova na pogonima do kraja ove godine, kada se očekuje i pokretanje procesa proizvodnje - kaže Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Dušan Beloica ispred kompanije "Belt" kaže da je ovo treća investicija ove kompanije u Sremskoj Mitrovici, vredna oko osam miliona evra. Gorjana Kuzmanovski, vođa projekta izgradnje fabrike "Aleks inženjering i građevinarstvo" kaže da će većina proizvoda iz ove fabrike ići u izvoz.

OPERATIVNA UPRAVA

GRAD Sremska Mitrovica poslednjih godina pokazao se kao operativna i efikasna lokalna samouprava koja je stvorila ambijent za domaća privatna ulaganja. To je, kako je ocenio Samardžić, u ovo krizno vreme možda od presudnog značaja, jer nema preterane zavisnosti od promenjivih uslova i promena na međunarodnim tržištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi