FABRIKE NA 21 HEKTARU: Kineski "Mint" u Šapcu

V.Mitrić

11. 03. 2022. u 10:15

KINESKA kompanija Mint izgradila je prvu fabriku u Šapcu na površini od 11 hektara koja bi trebalo da počne ove proiѕvodnju ove godine.

ФАБРИКЕ НА 21 ХЕКТАРУ: Кинески Минт у Шапцу

Foto: V.Mitrić

Druga fabrika kompanije Mint u našoj industrijskoj zoni trebalo bi da bude izgrađena na površini od 10 hektara i da počne da radi naredne godine, rekao nam je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Dr Pajić ističe da je ovo samo deo blagodeti kroz snažnu podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, zahvaljujući kom su dovedeni investitori u Šabac. Pokazuje se, dodaje, da je "Šabac istinski partner sa svojom državom".

- Ulaganjem od skoro 100 miliona evra, dve fabrike kompanije Mint, predstavljaju najveće strane investicije koje je grad Šabac imao u poslednjih 20 godina - ponosno kaže dr Pajić.

- Raduje me, od sveg srca, što su predstavnici kineske kompanije Mint za manje od godinu dana kupili 21 hektar zemlje za 1,47 milion evra. Dolazak svetskog giganta kakav je kompanija Mint i uvođenje najnaprednijih tehnologija u proizvodnji delova za automobilsku industriju unaprediće privredni potencijal grada. Nova radna mesta dodatno će smanjiti nezaposlenost, ali i poboljšati  životni standard naših sugrađana.

Izgradnjom auto-puta Ruma-Šabac, novog mosta preko Save i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, naš grad će postati još atraktivnija lokacija za investitore.

- Realizacijom svih ovih projekata, približavamo se cilju koji smo građanima obećali, a to je "Šabac – Grad budućnosti" - rekao je Pajić.

Kineska kompanija Mint bavi se proizvodnjom delova za automobilsku industriju. Rok za završetak radova je jun ove godine.

BONUS VIDEO - VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Otvaranje nove zgrade Instituta "Dedinje"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)