"NAŠA DRINA" U AKCIJI: Više od hiljadu volontera kod Velikog Gradišta čistilo obale Dunava

V.Mitrić

05. 03. 2022. u 18:00

LEP i sunčan martovski dan, okupio je više od hiljadu volontera, među kojima su pored simpatizera i ljubitelja prirode iz Ekološkog Udruženja ,,Naša Drina,, bili i mnogobrojni Gradištanci, alasi, bajkeri ,, predstavnici JP ,,Srbija Šume,, i ostalih organizacija, koje je ekologija okupila oko jednog zadatka, na čišćenju priobalja reke Dunav

НАША ДРИНА У АКЦИЈИ: Више од хиљаду волонтера код Великог Градишта чистило обале Дунава

Foto: Novosti

U organizaciji Opštine Veliko Gradište, akcijom koja je obuhvatila čišćenje dela obale Dunava u bluizini Srebrnog jezera od takozvanog ,,zimovnika,, do sela Zatonja , mesta gde Dunav nanosi najviše najveću količinu plastičnog i drugog otpada koji se zadržava uz samu obalu.

- Organizatori su prepoznali ekološki i turistički potencijal Opštine Veliko Gradište i odlučili da sa ovakvim aktivnostima otpočnu u ovom delu Istočne Srbije u kojoj čitav ovaj predeo očarava svojom lepotom. Mi smo tu uvek da se na ovakvim mestima nađemo i damo svoj doprinos i mogu reći da je današnja akcija jedna od najposećenijih na kojoj smo prisustvovali. Uključilo se i lokalno stanovništvo, pecaroši svojim čamcima, jer su oni svakodnevno na ovoj divnoj reci. Kuva se u kazanu vojički pasulj, koji će nas na kraju dana kada se završi posao okupiti i nadam se da ćemo provesti jedno lepo druženje - kaže Igor Braunović, predsednik Ekološkog udruženja ,,Naša Drina,, jednog od najmlađih Udruženja koje okuplja simpatizere i ljubitelje prirode iz čitave Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024