BEZ PREMINULIH, OD 68 NOVOZARAŽENIH DEVETORO DECE: Korona virus u Gornjem Milanovcu

M. BOŠNjAK

21. 02. 2022. u 14:23

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, srećom ni danas ne izveštava o preminulim pacijenatima.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, ОД 68 НОВОЗАРАЖЕНИХ ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ: Корона вирус у Горњем Милановцу

Foto M. B.

Trenutni broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni je 33, prema preseku od jutros.

- Kod njih 28 potvrđen je korona virus, petoro ima negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, u našu bolnicu nije primljena nijedna osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, nije bilo otpusta pacijenata na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas saopštava podatke o broju novoinficiranih virusom korona, zbirno za sve dane proteklog vikenda. Inače, ta ustanova tokom vikedna, medijima uglavnom ne saopštava te informacije, nego to čini prvog idućeg radnog dana.

- Tokom proteklog vikenda, registrovano je još 68 slučajeva zaraze virusom korona, od njih devetoro dece. U Kovid ambulanti, za to vreme je pregledano 586 osoba, od kojih u Pedijatrjiskoj Kovid ambulanti 126 dece, osam osoba je upućeno na hospitalizacijiu – potvrđuje danas ovaj Dom zdravlja.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 229 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.237. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 7.321, od kojih 1.047 dece.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana