ODNELA JE ISTA BOLEST KAO I UNUKA: Preminula baka koja je sama odgajala dr Nenada Maksimovića za kojim je Srbija plakala

Novosti onlajn

21. 02. 2022. u 12:58

U SUBOTU uveče u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" preminula je Olga Maksimović (88), baka mladog anesteziologa Nenada Neše Maksimovića, kojem je prošle godine život skratio koron virus.

ОДНЕЛА ЈЕ ИСТА БОЛЕСТ КАО И УНУКА: Преминула бака која је сама одгајала др Ненада Максимовића за којим је Србија плакала

Foto: Privatna arhiva

Baku je kod unuka odnela ista bolest, a preminula je u istoj bolnici u kojoj je on. O njemu je vodila računa ceo život.

Baka Olga je, kako se saznaje, sredinom prošle nedelje primljena u KBC "Dr Dragiša Mišović". Kako je ispričao prijatelj baka Olge, preminula je usred sređivanja stana, a sređivala ga je onako kako je to Nenad želeo.

Dala je unuku godišnjicu, počela da sređuje stan kako je on želeo, ali u tome ju je prekinuo kovid 19. Izdahnula je u subotu uveče. Na večni počinak biće ispraćena u četvrtak.

Nenad (37), anesteziolog koji je od aprila bio u crvenoj zoni Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović", preminuo je od posledica korona virusa početkom januara baš u ustanovi u kojoj se borio za mnoge obolelele od ove pošasti.

Da bi on i baka preživeli, pogotovo posle dedine smrti, radila je svašta ona, ali i on. Prodavao karte, radio na bazenu, radio kao čuvar... I uvek bio najbolji đak. I taman kada je završio specijalizaciju, i počeo da sređuje kuću i vikendicu, uzeo ga je kovid 19.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna