VRTIĆI POSKUPELI, RODITELJI PLAĆAJU PO STARIM CENAMA: U Velikom Gradištu nove ekonomske nadoknade za boravak u objektima PU "Majski cvet"

D. NOVKOVIĆ

12. 02. 2022. u 06:21

OPŠTINSKO veće je donelo odluku o povećanju ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u vrtićima PU "Majski cvet". I, od 1. februara, celodnevni boravak dece košta 28.026, a celodnevni pripremni predškolski program 24.745 dinara.

ВРТИЋИ ПОСКУПЕЛИ, РОДИТЕЉИ ПЛАЋАЈУ  ПО СТАРИМ ЦЕНАМА: У Великом Градишту нове економске надокнаде за боравак у објектима ПУ Мајски цвет

Foto D. Novković

Za ove dve usluge, to je povećanje od 6.218 i 4.656 dinara, a treća izmena se odnosi na poludnevni boravak mališana u područnim, seoskim grupama, za koje je cena snižena za 124 dinara i sada iznosi 7.686.

Navedena poskupljenja su usledila posle dve godine, jer lane korekcija nije bilo zbog pandemije, ali je povoljna okolnost što će roditelji plaćati isto kao i do sada - celodnevni boravak 5.900, celodnevni pripremni predškolski program 4.900, a četvorosatni pripremni predškolski program, uz dva obroka, 2.200 dinara.

U seoskim grupama, roditelji će poludnevni boravak plaćati 1.900, poludnevni pripremni predškolski program 650, a četvorosatni pripremni predškolski program, bez obroka, i dalje će biti besplatan. Onima kojima su upisana dva mališana, cena će se umanjiti za 10 odsto, a u periodu kada je dete bolesno, ili je roditelj na godišnjem odmoru, plaćaće samo polovinu pune cene. Od ovog plaćanja su izuzeta deca bez roditeljskog staranja, ona sa posebnim potrebama i iz materijalno ugroženih porodica. Ni ostali roditelji neće plaćati smeštaj ako su u pitanju odsustva zbog vanrednog stanja, ako je dete u samoizolaciji ili u slučaju obnove objekta - ukoliko nije obezbeđen drugi smeštaj.

STATISTIKA

PO podacima od 31. decembra 2021, u PU "Majski cvet" su bila upisana 402 deteta, kao i prethodne godine, jer su to ukupni kapaciteti 25 vrtića i područnih grupa. Od tog broja, 257 mališana je bilo u centralnoj ustanovi, a 135 u područnim vaspitnim grupama. Prosečna prisutnost dece u centralnoj ustanovi iznosila je 43,6, a u područnim grupama 81,2 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru