IZLOŽBA BEOGRADSKE UMETNICE: Postavka Aleksandre Ćaldović u galeriji u Pirotu

V. Ć.

10. 02. 2022. u 13:26

GRADSKA Galerija „Čedomir Krstić“ u Pirotu, priredila je još jednu izložbu.

ИЗЛОЖБА БЕОГРАДСКЕ УМЕТНИЦЕ: Поставка Александре Ћалдовић у галерији у Пироту

Foto: V. Ć.

Pod svodovima te ustanove kulture na čijem je čelu  Radmila Vlatković, priređena je postavka beogradske umetnice Aleksandre Ćaldović, pod nazivom „Rekvijem za slobodu“.

- Postavka ima dve celine. Jednu čine ostvarenja koja prikazuju čoveka pritisnutog nečim što mu društvo nameće kao obavezu da bi se uklopio u društvo i bio ravnopravan sa ostalima, dok druge slike prikazuju razigranost, opisuju igru i pokret. Poenta priče jeste , da ma koliko se mi borili sa pravlima i vrednostima u datom trenutku u kojem živimo, uvek ćemo morati da se uklopimo-kaže umetnica koja je diplomirala na beogradskom Univerzitetu, tačnije na Faklutetu primenjenih umestonosti.

BONUS VIDEO: MIJAT OSVOJIO KINU I SVET: Veliki uspesi našeg mladog stručnjaka za veštačku inteligenciju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo