DONETA ODLUKA: Festival za decu „Kruška“ biće održan od 11. do 16. februara

S. BABOVIĆ

08. 02. 2022. u 15:26

POZORIŠNI festival za decu „Kruška“, ipak će nakon odlaganja u januaru, biti održan u Kruševcu i to pred publikom.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Фестивал за децу „Крушка“ биће одржан од 11. до 16. фебруара

Foto: Pozorište

Kako je predočeno u ovdašnjem pozorištu, festival će trajati od 11. do 16. februara, a nastupiće pet gostujućih i jedna domaća predstava.

Predstava „Bambi“ Pozorišta za decu u Kragujevcu, čiju režiju potpisuje Jakub Maksimov biće prva na repertoaru, a u narednim danima, u dva termina od 17 i 19 sati, prikazivaće se i predstave „Mudro prasence“ Puls teatra Lazarevac (tekst Miodrag Milovanov, režija Ksenija Krnajski),zatim predstava Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ - „Lepotica i zver“ (tekst i režija Željko Hubač), kao i predstava „Pinokio“ Narodnog pozorišta u Leskovcu (tekst i režija Spasoje Ž. Milovanović).

Kruševačko pozorište predstaviće se 15. februara sa komadom „Čarobnjak iz Ota“, za koju je svojevremeno adaptaciju, režiju i scenografiju uradio Zoran Lozančić, dok je zatvaranje festivala prepušteno Kraljevačkom pozorištu 16. februara, čiji će ansambl izvesti delo „Ivica i Marica“ (praizvedba pozorišnog komada za decu i odrasle pesnika Dejana Aleksića, isnpirisana bajkom Grimovih, režija Aleksandra Kovačević).

BONUS VIDEO: KRUŠEVAC JE POSTAO GRAD MURALA: Kako je epidemija podstakla i amatere, đake, da oslikavaju fasade

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!