TIODOROVIĆU URUČENO NAJVIŠE PRIZNANJE RODNOG GRADA: Novčani deo donirao vranjskoj školi

Дејан Ристић
Dejan Ristić

01. 02. 2022. u 14:21

EPIDEMIOLOGU prof. dr Branislavu Tiodoroviću uručeno je najviše gradsko priznanje "31. januar" u njegovom rodnom Vranju.

ТИОДОРОВИЋУ УРУЧЕНО НАЈВИШЕ ПРИЗНАЊЕ РОДНОГ ГРАДА: Новчани део донирао врањској школи

D. Ristić

U emotivnom obraćanju prisutnima na svečanoj akademiji povodom Dana grada, Tiodorović je priznao da se rodnom gradu vraća sa ushićenjem i setom.

- Kao i Bora Stanković svoj životni vek proveo sam van Vranja, ali on je ostao moj nepresušni izvor inspiracije i do kraja života ću se vraćati njemu. Kako je veliki Ivo Andrić rekao ,,Život nije vreme koje prolazi, već dani koji se pamte”, a ja ću pamtiti ovaj dan - rekao je Tiodorović. 

On se odrekao novčanog dela nagrade, koji će biti uplaćen na račun O.Š. ,,Jovan Jovanović Zmaj”. Pored epidemiologa Tiodorovića, priznanja "31. januar" su uručena i njegovim kolegama, vranjskim lekarima dr Sunčici Milošević, dr Snežani Tasić i dr Nebojši Stošiću.

Takođe, nagrađeni su i Branka Marković, profesorka srpskog jezika i književnosti, Dragan Mininčić Ciga, izdavač i bibliofil i Slobodan Jovanović, vokalno-instrumentalni umetnik.

U umetničkom delu programa nastupili su ansambl ,,Stanislav Binički”, solistkinje Katarina Božić i Biljana Vasiljević, pevači vranjskih pesama Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK