UVODI SE POLICIJSKI ČAS: Nove mere za ulazak na Kosovo i Metohiju zbog korona virusa

Tanjug

21. 01. 2022. u 19:38

PORTPAROL Ministarstva zdravlja u Prištini Faik Hoti najavio je nove mere u borbi protiv širenja koronavirusa na Kosovu i Metohiji, među kojima su ograničenje kretanja od 22 sata do pet časova i rad lokala, kafića i restorana do 21 čas, prenose prištinski mediji.

УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Нове мере за улазак на Косово и  Метохију због корона вируса

Foto Tanjug

Hoti očekuje da vlada u Prištini odobri nove protivpandemijske mere i da bi one trebalo da stupe na snagu sutra, prenosi Kosovo onlajn.

Nove mere protiv kovida-19 imaju za cilj usporavanje širenja omikron varijante i sprečavanje prenatrpanosti klinika pacijentima, rekao je Hoti prištinskim medijima.

Naveo je da građani koji ulaze na Kosovo i Metohiju treba da imaju primljene tri doze vakcine, ili dve doze i negativan PCR test.

Najavio je da će se zalagati za strožu primenu i nadzor tih mera, posebno u tržnim centrima.

- Svakako da će biti mera oko ulaska na (tzv.) Kosovo, građani koji dolaze moći će sa tri doze ili dve doze i PCR testom. Bice ograničenja u kretanju, ranije nije bilo kretanja od ponoći do pet ujutru, dok sada ograničenja počinju od 22 sata što automatski znači da će gastronomski sektor da radi jedan sat manje i da se aktivnosti moraju okončati u 21 čas. Biće drugih mera bez isključivanja bilo kog sektora posebno - rekao je Hoti.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare