REKORDAN BROJ PRIJAVLJENIH U ŽITIŠTU: Tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu

B.G.

19. 01. 2022. u 09:37

TRADICIONALNO plivanje za Časni krst u Žitištu, u 13 časova na obali Begeja kod starog železnog mosta, organizuju Udruženje za negovanje kulture i tradicije krajiških Srba Podgrmeč i Klub knjige Branko Radičević iz Žitišta pod blagoslovom Srpske pravoslavne crkvene opštine.

РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ У ЖИТИШТУ: Традиционално пливање за Часни крст у Житишту

Foto: B.Marčeta

Za ovo viteško nadmetanje prijavio se rekordan broj plivača, a u hladni Begej će za Časni krst Ranko Šaranović iz sela Torak, Žitištani Milan i Srđan  Mijatović, Srđan i Dejan Mijatović, Mladen Stojanović, Vuk Kočalka, Uroš Sudžuković, Viktor Popović, David Reljin, Marko Petrović i Predrag Mandić, Nemanja Odžić iz sela Kumane, Savica i Bojan Marinkov iz Taraša, Stevan Stojkov iz Gardinovaca, Joca Vuksan iz Aleksandrova, Nikola Tatalović iz Zrenjanina i Saša Đurić iz mesta Vojvoda Stepa.

Organizatori računaju da će se na licu mesta, neposredno pred ulazak u vodu, prijaviti još nekoliko plivača, kojima će takođe biti omogućeno da se bore i plivaju za Časni krst.

https://fb.watch/aDy5VW41yN/


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DAN OPŠTINE: Kladovo obeležava pet vekova Fetislama (FOTO)