KREIRALI EKOLOŠKU APLIKACIJU Kraljevački gimnazijalci pobednici "Hakatona" za srednjoškolce

G. ĆIROVIĆ

18. 01. 2022. u 12:44

KRALjEVAČKI gimnazijalci – Anja Bojić, Mateja Tomić i Dušan Veljković, učenici trećeg razreda specijalizovanog odeljenja za računarstvo i informatiku, osvojili su prvo mesto na nedavno održanom „Hakatonu“ za srednjoškolce u organizaciji beogradskog Fakulteta organizacionih nauka.

КРЕИРАЛИ ЕКОЛОШКУ АПЛИКАЦИЈУ Краљевачки гимназијалци победници Хакатона за средњошколце

G.Šljivić

Oni su za samo 24 sata, koristeći računarski program „Java skript“ koji ne uče u školi, uspešno kreirali i programirali aplikaciju posvećenu zaštiti životne sredine i tako zasluženo pobedili u konkurenciji ukupno 80 timova iz gradova i opština širom Srbije.

- Aktivno smo se pripremali oko mesec dana, a najviše sedam dana pred samo takmičenje i to istovremeno sa školskim i drugim obavezama. Zato smo i bili spremni da tokom tih neprekidnih 24 sata takmičenja pokažemo i primenimo sve svoje znanje. Veoma smo srećni zbog pobede – kaže Dušan Veljković.

G.Šljivić

Kraljevački gimnazijalci - pobednici Hakatona

Njegov drugar i timski kolega Mateja Tomić dodaje da im pobeda na prestižnom „Hakatonu“ predstavlja dodatni motiv da još više i naporniije rade i uče.

- Bio je ovo test našeg znanja, sposobnosti i koncentracije, ali i timskog duha. Kada na kraju vidite rezultat svog napornog rada, to vam je svakako dodatna satisfakcija. Uložili smo dosta vremena, truda i rada i pokazalo se da je to imalo smisla.

Mladi Kraljevčani naglašavaju da nameravaju da nastave da se bave programiranjem, stvaranjem i razvojem aplikacija, ali da još uvek ne znaju koji će fakultet upisati.

- Naravno da imam planove, ali još o nastavku školovanja nisam donela konkretnu odluku – ističe Anja Bojić. - U svakom slučaju biće to neki tehnički, stručni fakultet.

G.Šljivić

Gradonačelnik Terzić sa mladim programerima

TALENTOVANI I VREDNI

POVODOM ovog sjajnog uspeha, u prisustvu rukovodioca Školske uprave Bojane Marinković, kraljevačke gimnazijalce primio je i gradonačelnik grada na Ibru dr Predrag Terzić.

- Srećan sam što imamo ovako talentovanu i vrednu decu koja su svojim znanjem ostvarila značajan uspeh. Uveren sam da će uspešno nastaviti svoje školovanje, kasnije se zaposliti i potom uticati na razvoj svog rodnog grada – rekao je Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri