GRADI SE 21 MOST: Kraljevčani obnavljaju saobraćajnu infrastrukturu oštećenu poplavama

G. ĆIROVIĆ

17. 01. 2022. u 12:15

S POČETKOM nove građevinske sezone i čim to vremenski uslovi dozvole, na teritoriji Kraljeva biće nastavljena izgradnja i obnova mostova na lokalnim saobraćajnicama teško oštećenim, pa i potpuno srušenim, u poplavama koje su pogodile kraljevački kraj od 2018. do 2020. godine.

ГРАДИ СЕ 21 МОСТ: Краљевчани обнављају саобраћајну инфраструктуру оштећену поплавама

G.Šljivić

Bujični vodotokovi oštetili su ukupno 23 mosta na lokalnim i nekategorisanim, uglavnom seooskim putevima, od kojih će se ovom prilikom, prema planu kraljevačkog Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, obnoviti 21.

- U sklopu ovog projekta već je praktično izgrađeno šest mostova, u Sirči, Miločaju, Mrsaću i Vrdilima, kao i dva u Čukujevcu. Uz to, izgrađena su i tri cevasta propusta. Trenutno je u završnoj fazi izgradnja mostova u Bogutovcu i Dragosinjcima – kaže Marica Mijajlović, v. d. direktora JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

G.Šljivić

Oštećena saobraćajna infrastruktura u kraljevačkom kraju

Prema njenim rečima, pripremni radovi već su započeti i za mostove preko Kovačkog potoka, preko Tovarnice u Dragosinjcima i za most u Sirči nedaleko od seoskog groblja.

- I za sve ostale su obezbeđene neophodne građevinske dozvole, tako da, ukoliko sve bude prema planu i utvrđenoj dinamici, završetak radova na svim mostovima biće do kraja prve polovine naredne godine – dodaje direktorka Mijajlović.

Na spisku ovih mostova koje će graditi i finansirati JP „Putevi Srbije“ nije se našao most u Oplanićima zbog klizišta, kao i most preko Ibra u Magliču. Izgradnju te ćuprije prema srednjovekovnoj tvrđavi sa 15 miliona dinara finansiraće lokalna samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BET OLE POKLANJA POTPISAN DRES ALEKSANDRA MITROVIĆA! Saznaj kako do poklona