REFERENDUM U KRUŠEVCU: 95 glasača tražilo da glasa od kuće, 52 zbog kovida (FOTO)

S.BABOVIĆ

16. 01. 2022. u 14:08

NA teritoriji Kruševca 11.27 posto glasača glasalo je do 12 sati na referendumu o promeni Ustava Republike Srbije,što je za oko 8 posto manje u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne i lokalne izbore.Među osam posmatranih biračkih mesta koje se uzimaju kao paramteri na aktuelnom referendumu,najviše interesovanja zabeleženo je na biračkom mestu u DK Pozlata,gde je pravo glasa iskoristilo 23,81 posto upisanih glasača,a najmanje u DK Kamenare-6,01.

РЕФЕРЕНДУМ У КРУШЕВЦУ: 95 гласача тражило да гласа од куће, 52 због ковида (ФОТО)

Foto: S. Babović

Gradskoj izbornoj komisiji se javilo 95 Kruševljana sa statusom starog i nemoćnog lica,odnosno lica koje iz zdravstvenih razloga ne može da glasa od kuće.

 - Od tih 95 glasača(17 iz seoskih sredina, 78 sa teritorije grada), 52 je kao razlog navelo KOVID-19-navodi za „Novosti“ Dragoljub Arsić,predsednik Gradske izborne komisije. –Glasanje se odvija za sada bez prijavljenih nepravilnosti,svi materijali su prosleđeni biračkim odborima na vreme.

Pravo glasa u Kruševcu ima 107.272 građana,koji mogu da glasaju na 130 biračkih mesta. Još dva biračka mesta su neposrednoj ingerenciji RIK-a:Okružni zatvor i Vaspitno-popravni dom.  

BONUS VIDEO:

Čast ili još duža robija - general je odabrao

   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri