CILJ UPADA U GRAČANICI JE ZASTRAŠIVANJE: Srpska lista najoštrije osudila brutalni napad kosovske policije

D. Z.

13. 01. 2022. u 09:17

U IME srpskog naroda sa Kosova i Metohije Srpska lista najoštrije je osudila sinoćnji brutalni, neosnovani i nelegalni upad naoružanih jedinica albanskih policajaca u opštinu Gračanica na centralnom Kosovu i Metohiji, kojim se, kako se navodi u saopštenju Srpske liste, grubo ugrožava mir na ovim prostorima.

ЦИЉ УПАДА У ГРАЧАНИЦИ ЈЕ ЗАСТРАШИВАЊЕ: Српска листа најоштрије осудила брутални напад косовске полиције

Foto: Tanjug

- Ovaj neosnovani upad, bez ikakavog naloga suda, predstavlja klasičan čin demonstracije sile u srpskoj opštini, sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda - ističe se u saopštenju Srpske liste koja poziva predstavnike međunarodne zajednice da najoštrije osude institucionalno nasilje koje se, kako ističu, sprovodi nad srpskim narodom. Takvo ponašanje kosovske policije, prema oceni Srpske liste, ne može se drugačije razumeti, a ćutanje međunarodnih predstavnika u ovom trenutku je nedopustivo.

- Predsedništvo Srpske liste poziva građane da ostanu suzdržani, ne nasedaju na provokacije i ne dozvole da ih ovi sramni potezi Prištine pokolebaju u nameri da ostanu i opstanu na svojim ognjištima- podvlači se u saopštenju Srpske liste.

Inače, više naoružanih pripadnika specijalne jedinice policije upalo je sinoć u zgradu Opštine u Gračanici, zahtevajući proveru da li se u njoj proslavlja pravoslavna Nova godina. Prema navodima očevidaca, specijalci su došli sa više vozila i sa dugim cevima ušli u opštinsku zgradu, a povod u sumnju da se nešto slavi jeste najava za večerašnji doček pravoslavne Nove godine u centru Gračanice.

BONUS VIDEO:

BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru