PODSTICAJ ZA POLJOPRIVREDNIKE: Doneti pravilnici uskoro javni poziv za podošenje zahteva

Z. GLIGORIJEVIĆ

15. 12. 2021. u 17:43

PRAVO na podsticaje registrovana poljoprivredna gazdinstva ostvaruju ako su izvršila nabavku mašina i opreme od 1. januara ove godine najkasnije do dana podnošenja zahteva

ПОДСТИЦАЈ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Донети правилници ускоро јавни позив за подошење захтева

Z. Gligorijević

Grupa za privredu i poljoprivredu Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave opštine Ćuprija obaveštava registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Ćuprija da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo pravilnike o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura i stočarske proizvodnje. Na osnovu pravilnika, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uskoro će raspisati javni poziv za podnošenje zahteva.

Pravo na podsticaje registrovana poljoprivredna gazdinstva ostvaruju ako su izvršila nabavku mašina i opreme od 1. januara ove godine najkasnije do dana podnošenja zahteva.

“Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu, umanjenom za inos PDV-a, odnosno 50 odsto od vrednosti investicije, a najviši ukupni iznos za koji se može ostvariti pravo iznosi 800.000 dinara”, navodi se još u obaveštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)