POZIV NA HUMANOST: Doniranje krvi u Paraćinu u ponedeljak u Crvenom krstu

Z. RAŠIĆ

25. 11. 2021. u 12:45

DRUGA novembarska akcija prikupljanja krvi u Paraćinu biće održana u ponedeljak, 29. novembra, u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta.

ПОЗИВ НА ХУМАНОСТ: Донирање крви у Параћину у понедељак у Црвеном крсту

Foto: Z. Rašić

Ova humanitarna organizacija akcije sprovodi sa Institutom za transfuziju krvi iz Niša, a svaki put se prikupi između dvadeset i trideset jedinica krvi.

Iz Crvenog krsta podsećaju da osoba može jednokratno donirati do 450 mililitara krvi, što je trinaesti deo ukupne količine krvi u organizmu. Uz apel na humanost, pozivaju sve punoletne i zdrave Paraćince do 65 godina starosti da dođu u CK u ponedeljak od 8 do 14 sati i daruju najdragoceniju životnu tečnost. Z.R.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju