DAROVALI 13 BEBA SA PO 1.000 EVRA: Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju zaživela podrška u borbi protiv bele kuge

D. ALIHODžIĆ

19. 11. 2021. u 07:15

DOMAĆINSKI i sa puno ljubavi raduju se svakoj novoj bebi na niškoj Klinici za kardiohirurgiju i transplantaciju.

ДАРОВАЛИ 13 БЕБА СА ПО 1.000  ЕВРА: На нишкој Клиници за кардиохирургију заживела подршка у борби против беле куге

Jelena sa porodicom, Foto Privatna arhiva

Za dve godine sa po 1.000 evra darovali su 13 beba u toj zdravstvenoj ustanovi. Novac koji prikupe od donatora i sponzora kolege, na čelu sa direktorom prof. dr Draganom Milićem, usmere novopečenim roditeljima i na taj način olakšavaju im prve roditeljske dane.

Mina Paunović (26), juna prošle godine bezbrižno je donela na svet Tadiju, jer je još uoči njegovog rođenja kupila sve što je neophodno. Kolege su joj, kako je i red, kasnije došle u posetu da bi se upoznale sa Tadijom koji je danas jednogodišnjak, a Mina se vratila svom poslu medicinske sestre u intenzivnoj nezi.

- Svako gleda da deci sve obezbedi. Presrećni smo što smo Tadiji kupili krevetac, komodu za povijanje, kolica i još nekih sitnica. Sve su to krupne stavke u budžetu kada dolazi beba - veli Mina, koja može da priželjkuje trudnoću, jer bi drugo dete nasledilo starijeg brata.

Mina sa Tadijom, Foto privatna arhiva

Naše sagovornice ističu da na pomenutoj klinici vlada velika kolegijalnost i da svi brinu jedni o drugima, ali da se nisu nadale da će kolege biti toliko darežljive. Do sada su bebe dobijale mahom medicinske sestre.

- Svi pričaju o natalitetu ali ponekad su roditelji prepušteni sami sebi da se snalaze.

Srećne smo što radimo na ovoj klinici i imamo podršku, veoma smo zahvalne kolegama - kaže Jelena Mitrović (31), medicinska sestra i majka jednogodišnje Mone.

Jelenin suprug Aleksandar je nekoliko meseci nakon što su postali roditelji otišao u mirovnu misiju tako da Jelena sama odgaja bebu i broji dane do njegovog povratka. I ona je izabrala da kupi krevetac, hranilicu, kolica...

- Mona je naše prvo dete i veoma nas je usrećila. Realno skupo je imati bebu jer su ponekad cene bebi opreme i hrane nerealno visoke - kaže Jelena.

Jelena sa porodicom, Foto Privatna arhiva

Direktor Milić ističe da nema ništa lepše i uzvišenije nego kada se rađa novi život.

- Naša klinika je za dve godine "dobila" 13 beba što nije zanemarljiv broj s obzirom na to da nas je 120 zaposlenih. Mnogo smo ponosni na naše koleginice, a bebama želimo da budu srećne i zdrave - kaže Milić i dodaje da je to način da im pokažu koliko ih uvažavaju jer brinu o najtežim pacijentima.

ODSTUPILI OD PRAVILA

PRAVILO je bilo da samo koleginice koje ostanu trudne dobijaju po 1.000 evra. Međutim, kada se saznalo da će Vlastimir Ristić, radnik u službi održavanja, postati otac blizancima odstupilo se od tog pravila pa je njemu dodeljeno 2.000 evra. Zanimljivo je da će oni koji dobiju trojke dobiti 5.000 evra, ali se ta radosna vest još priželjkuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri