ZARAŽENO ŠESTORO DECE: U Gornjem Milanovcu preminuo jedan pacijent

Milorad Bošnjak

16. 11. 2021. u 14:31

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, i danas nažalost, izveštava o smrti još jednog pacijenta, tokom minulih 24 sata. Bio je godišta 1948.

ЗАРАЖЕНО ШЕСТОРО ДЕЦЕ: У Горњем Милановцу преминуо један пацијент

Foto: M. B.

U toj „crvenoj“ zoni, trenutno se leče 33 pacijenta.

- Kod 31 hospitalizovanih u ovoj bolnici, potvrđen je korona virus, dva čekaju rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, jedan pacijent prevežen je u Kovid bolnicu u Batajnicu, drugi u Klinički centar u Kragujevcu. U tom periodu, petoro ih je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Prema današnjim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, virus korona registrovan je kod još 32 osobe, među kojima je još šestoro dece.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče (15. novembra) bilo je ukupno 277 pregleda, od njih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 69 dece, četiri osobe su upućene na hospitalizaciju – potvrđuje danas ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 175 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 6.249 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.387, od kojih 366 dece.

Nema još značajnih pomaka u imunizaciji protiv kovida-19 u ovom kraju. Statistički rečeno - nešto više od trećine stanovnika. Do juče, neku od četiri samoinicijativno izabrane vakcine prvi put ukupno su primile 17.662 osobe, drugu 16.695, treću buster 7.275. Protiv gripa sezonskog, do sada je vakcinisano 999 lice.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista