POTENCIJALNE INVESTICIJE U LESKOVCU: Razgovori o fabrikama duvana i auto-delova

Игор Митић
Igor Mitić

29. 10. 2021. u 13:09

IZGRADNjA fabrika duvana i auto-delova u Leskovcu bila je tema sastanaka gradonačelnika Gorana Cvetanovića i potencijalnih investitora.

ПОТЕНЦИЈАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ: Разговори о фабрикама дувана и ауто-делова

GU Leskovac

U prvom slučaju reč je o Smiljku Kostiću, bivšem direktoru nekadašnje Fabrike duvana Niš i gradonačelniku tog grada. Na sastanku se razgovaralo o tome kakve uslove bi trebalo da zadovolji parcela za izgradnju fabrike, a kako je saopšteno, zaposleni u leskovačkoj Gradskoj upravi su već pristupili traženju odgovarajuće lokacije.

U lokalnoj samoupravi ističu da je Kostićevo interesovanje za ulaganje u grad na Veternici „proisteklo iz činjenice da Leskovac ima povoljnu poslovnu klimu i da je razvoj malih i srednjih preduzeća kao i velikih kompanija evidentan“.

GU Leskovac

Razgovori o potencijalnoj fabrici duvana

Gradonačelnik Cvetanović je razgovarao i sa predstavnicima kineske kompanije „MINTH” Džimi Vongom i Goranom Madžarevićem kao i sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije o potencijalnom ulaganju u izgradnju proizvodnog pogona.

Kineska kompanija se bavi proizvodnjom spoljašnih auto-delova za putnička vozila, a njeni kupci čine 80 odsto globalnog učešća na tržištu automobila i ona je među stotinu najvećih svetskih dobavljača za auto-delove.

Ukoliko kineski partner bude doneo pozitivnu odluku to bi bio njihov treći pogon u Srbiji, posle ulaganja u Loznici i Šapcu. Oni su, nakon sastanka, u pratnji gradonačelnika i njegovih saradnika, obišli lokaciju od 150 hektara, u blizini „Mesokombinata“, gde je 90 odsto zemljišta u vlasništvu države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!